2017
04.04

2017.04.04

Malta’s new Parliament House by Renzo Piano


The most representative institution is a sculpted building that comes straight from the future. Because it is smart, sustainable and practically emission free, and because it has embraced and updated its own ruins.

Malta’s new Parliament House by Renzo Piano

The building’s most striking feature, in the urban context, is the simple, laser-sculpted limestone facade, reminiscent of stone eroded by the sun, marked by the vagaries of time and history:it is the outer skin of a structure that filters the sun’s rays and ensures natural lighting. Its visual and formal, though not philological, continuity is intriguing, developing as it does between the new Parliament and the artistic and archeological emergencies of the square. The World Heritage Site has undergone a complex urban redevelopment and architectural reassignment project, designed by the Renzo Piano Building Workshop and involving the new construction, the recovery of the ruins of the adjacent Opera House, converted into an open-air theater, and the new city gate, reinterpreted as a sort of breach in the boundary wall. 

The customized furnishings and UniFor partition systems offer original and rational solutions for the workplaces – with professional style and the standing of a globalized tertiary building, the Chamber features fully equipped workstations that enhance the geometry of the hall. Everything is marked by rigorous simplicity, non-invasive technology, top-class technical performance, versatility and great comfort.

2021
01.02
"Executive Office", a new installation by Ron Gilad for UniFor

2021.02.01

"Executive Office", a new installation by Ron Gilad for UniFor

UniFor's showroom on 160 Madison Avenue hosts a new installation by Ron Gilad. A Naòs table and bookcase by Pierluigi Cerri, Elementaire armchairs by Jean Nouvel Design, and a vast window displaying the beauty of Rome, are the only elements used for the installation entitled "Executive Office".

2020
18.11
The Molteni Group furnishes the new WBSC headquarters

2020.11.18

The Molteni Group furnishes the new WBSC headquarters

The WBSC project started from a formal and sensorial challenge to encapsulate the history of this sport and its inclination for the future in a single tangible architectural gesture. The new headquarters is located inside a historical building on General Guisan Avenue overlooking Lake Geneva in Lausanne.

2020
01.10
UniFor presents Decor&Decorum: a conversation with Tobia Scarpa

2020.10.01

UniFor presents Decor&Decorum: a conversation with Tobia Scarpa

Architect Tobia Scarpa take the guests in a journey through his original sketches, anecdotes and images of one of the most magical period of the design history.