2017
01.08

2017.08.01

Stavros Niarchos Foundation


UniFor furnishes Stavros Niarchos Foundation Cultural Center is located in Kallithea, the historic Athenian seaport district on Faliro Bay, designed by RPBW Renzo Piano Building Workshop.

Stavros Niarchos Foundation

The Stavros Niarchos Foundation Cultural Center is located in Kallithea, the historic Athenian seaport district on Faliro Bay. The site is formed by a vast park on an artificial hill. Its sloping surface culminates at the top in the cultural center building, containing both the opera house and the national library. A public space, known as the Agora, provides access and connections between the two wings of the building. With its spectacular 360-degree views, the new complex re-establishes the district's relationship with the sea and with the rest of the city.

Its design was conceived using the most advanced anti-seismic technologies and innovative solutions in terms of environmental sustainability that have resulted in a LEED Platinum rating. At the summit of the hill is a panoramic terrace that forms the roof of the building. The concrete canopy roof over the terrace is topped by photovoltaic panels that supply most of the power needs of the entire complex. Lightness of form and functionality also characterize the interior architecture, where the offices, task areas, and meeting rooms are brilliantly solved by partition systems and furnishings aimed at simplification and comfort.

Series products
Parete RP Full-height partition wall system with aluminum frames painted pale gray, wood and glazed paneling, sliding and swing doors;
Sincro Sliding glass door system with three or six leaves that overlap vertically;
MDL System Conference tables, desks and workstations;
Naòs Wall-mounted bookcases in aluminum, painted bright green;
Misura Open-space workstations separated by P4 panels;
Neutra Storage and filing cabinets in three heights, drawer pedestals, and personalized furnishings.

Custom works
Open-space workstations: 178
Executive offices: 139
Conference rooms: 13
Filing and storage area: 267 cabinets in three heights
Parete RP: 1,870 sq m glazed panels; 450 sq m solid panels
Doors: 68 sliding; 12 swing
Sincro: 12 sliding doors with three leaves; 3 sliding doors with six leaves

Design&Architecture
Renzo Piano Building Workshop with the firm Betaplan

2019
02.10
Molteni&C partecipates to Theodora Pic-nic 2019 edition

2019.10.02

Molteni&C partecipates to Theodora Pic-nic 2019 edition

Saturday September 28th 2019 at Giardini di Villa Reale, Milan Mayor Giuseppe Sala, opened the IX edition of the “Pic-nic di Theodora” event organized by the Fondazione Theodora Onlus, that since 1995 has offered hospital visits by Giggle Doctors to all the kids that are facing a long and difficult recovery journey.

2019
06.09
New Opening UniFor | Flagship Store Paris

2019.09.06

New Opening UniFor | Flagship Store Paris

On the occasion of its 50th anniversary, UniFor, a company of the Molteni Group that develops and manufactures solutions for the contemporary office, is restoring and renewing the historic showroom of its French branch, designed by Afra and Tobia Scarpa in 1979.

2019
09.08
august, the Molteni&C Contract Project by Vincent Van Duysen

2019.08.09

august, the Molteni&C Contract Project by Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen Architects’ turns 19th-century military hospital and its gardens into august, a modern-day sanctuary comprising of a Hotel, restaurant, bar, wellness, shop and gardens located in the vibrant city of Antwerp, Belgium.