2017
12.06

2017.06.12

UniCredit Verona


UniFor furnishes the new UniCredit building in Verona.

UniCredit Verona

Part of the urban redevelopment project of the industrial area of the former Magazzini Generali of Verona, the new UniCredit building furnished by UniFor consists of two 3-story volumes linked by the Arena, a large full-height central atrium illuminated by a highly articulated glazed roof structure. The Arena was conceived as a sort of agora, a connective space where the numerous employees who work in the complex can meet and interact, thereby fostering improved communications, collaboration and the exchange of ideas.

The layout of the interiors consists of a diversified series of environments and workstations, designed based on a new concept of smart working that was developed as a result of the reorganization of the bank’s operational procedures. The project for the interior furnishings by UniFor makes use of the components of a single modular system to create differentiated work environments that satisfy specific requirements in terms of flexibility, adaptability and efficient use of space.

Custom works
Modular system of furnishings and partition elements consisting of metal structural components combined with worktops of various sizes and shapes, containers, acoustic paneling and partition screens in various materials, equipment and accessories.

Workstations: 832
Full-height partitions: 4250sqm
Single and double swing doors: 137
Conference rooms: 64

Design&Architecture
Architecture: Mario Botta
Interior design: Studio aMDL Michele De Lucchi, Nicholas Bewick

2021
11.10
Molteni Museum -  The story of the brand

2021.10.11

Molteni Museum - The story of the brand

2021
01.02
"Executive Office", a new installation by Ron Gilad for UniFor

2021.02.01

"Executive Office", a new installation by Ron Gilad for UniFor

UniFor's showroom on 160 Madison Avenue hosts a new installation by Ron Gilad. A NaĆ²s table and bookcase by Pierluigi Cerri, Elementaire armchairs by Jean Nouvel Design, and a vast window displaying the beauty of Rome, are the only elements used for the installation entitled "Executive Office".

2020
18.11
The Molteni Group furnishes the new WBSC headquarters

2020.11.18

The Molteni Group furnishes the new WBSC headquarters

The WBSC project started from a formal and sensorial challenge to encapsulate the history of this sport and its inclination for the future in a single tangible architectural gesture. The new headquarters is located inside a historical building on General Guisan Avenue overlooking Lake Geneva in Lausanne.